به گزارش سافت گذر، با شیوع ویروس کرونا، در دنیای تکنولوژی تا کنون اتفاقات زیادی رخ داده تا بلکه شرکت های مختلف بتوانند از گسترش این بیماری جلوگیری کنند. یکی از اقدامات صورت گرفته، همکاری اپل و گوگل برای توسعه API مخصوص ساخت اپلیکیشن اندرویدی و iOS برای ردیابی افراد مبتلا به این ویروس می باشد. در این میان، برخی از شرکت های کوچکتر نیز دست از تلاش برنداشته اند و امکانات تازه ای تولید کرده اند.
آن طور که خبر می رسد، یک شرکت استارتاپی از شهر هنگژو چین به نام Rokid یک جفت عینک هوشمند طراحی کرده که دمای بدن سایر افراد را بررسی می کنند. تا کنون بیش از 1000 عدد این عینک که T1 Thermal Glasses نام دارد و دو هفته برای تولید آن زمان صرف شده، به دولت و مدارس چین فروخته شده است. در این وسایل یک سنسور مادون قرمز، لنز 12 مگاپیکسلی و پردازنده ساخت کووالکوم وجود دارد تا راحت تر دمای بدن دیگران اندازه گیری شود.
ژیانگ ونجی، نائب رئیس Rokid می گوید:«« جدای از اقدامات اندازه گیری دمای بدن، عینک T1 می تواند از راه دور و در کمترین زمان اطلاعاتی از میزان حرارت افراد بدهد که همین موضوع بسیار اهمیت دارد. شرکت ما در تلاش است تا توانایی این محصولات را افزایش دهد تا بتوان دمای بدن 4 نفر را به صورت همزمان تشخیص داد تا در مکان های شلوغ کارایی زیادی داشته باشد»».
به تازگی شرکت چینی Greentown Property Management یک استند مجهز به این سنسورها را در ورودی خود قرار داده تا دمای بدن کارمندانش را خیلی سریع اندازه گیری کند.
جین کِلی، مدیر شرکت نامبرده می گوید:«« با توجه به تولید محصولات این چنینی و به خصوص عینک های هوشمند، من فکر می کنم با استفاده از این وسایل می توانیم بدون نیاز به ارتباط برقرار کردن با دیگران، دمای بدن یکدیگر را اندازه گیری کنیم چرا که این وسایل هنگامی که برای بررسی وضعیت جسمانی جمعیت زیادی از افراد به کار می روند بسیار کارآمد هستند. عینک T1 می تواند دمای بدن 200 نفر را در عرض 2 دقیقه و از فاصله 3 متری بررسی کند»».
کمپانی Rokid یک دفتر در سانفرانسیسکو دارد و در حال بازاریابی برای فروش این عینک ها به بیمارستان ها، ادارات دولتی و شرکت های مختلف در ایالات متحده است. نکته دیگر اینکه، T1 می تواند در زمینه تشخیص چهره هم به کار برود.
با این وجود، اگرچه این عینک ها در زمینه مبارزه با ویروس کرونا بسیار کارآمد خواهند بود ولی در 50 درصد افراد چینی که آزمایش کرونای آنها مثبت شده شخص بیمار اصلاً تب نداشته است.
امروزه قانون گذاران آمریکایی بر این باورند که دستگاه های تولید شده در چین ابزار جاسوسی هستند. با این حال، لیانگ خووان، مدیر Rokid در ایالات متحده اطمینان خاطر می دهد که هیچ داده ای به حافظه های ابری ارسال نمی شوند. او می گوید:«« به خاطر شایعات منتشر شده اعلام می کنم که هیچ داده ای به حافظه ابری ارسال نمی شود و از آن جایی که حفاظت از حریم شخصی یک نکته بسیار مهم است، اطلاعات کاربران در همان عینک ها ذخیره می گردد»».
منبع: phonearena.com